По течението на Струма- България и Гърция
Продолжительность
5 дней / 4 ночи
Транспорт
автобус
от 500 BGN
 
программа
печать
Ден 1: София - Кресненско дефиле - село Ощава.

9:00 - Приключението започва от площад Ал. Невски. Трансфер в посока Кресна и възможност за велосипеден тур, трекинг или рафтинг по река Струма и Керсненското дефиле (рафтинага е възможен от 20 март до средата на май в зависимост от нивото на водата). Има възможност и за каньонинг за начинаещи, ако не е студено. Посещение на топли минерални извори в село Ощава и къпане в обществена минерална баня. Обяд в гората: барбекю, салати, напитки. Вечерта настаняване във вила „Русинци“ село Ощава или подобна. Вечеря по желание може да се организира във вилата. Нощувка.

Ден 2: Солун.

Закуска. Трансфер до Солун Stay Hubrid Hostel и настаняване. Обзорна екскурзия на града с екскурзовод и велосипеди, посещение на „Бялата кула“ по желание. Вечерта посещение на гръцка таверна с музикална програма. Разходка из нощен Солун по крайбрежната улица. Нощувка.

Ден 3: С велосипед около езерото Керкини.

Закуска. По желание йога на плажа за допълнително заплащане. Освобождаване на стаите. Трансфер до езерото Керкини. По пътя посещение на манастира св. Йона Предтеча. Обяд сред природата до манастира, по желание. Продължаваме към Керкини или Бутковското езеро, което е известно със своята флора и фауна и едно от трите най-доби места в Европа за наблюдение на птици. Велосипедна обиколка на езерото Керкини. Отпътуване за България и настаняване е хотел Елена 3*- Петрич. Вечеря по желание. Нощувка.

Ден 4: По стъпките на Ванга.

Закуска. Посещение на Хераклия Синтика – древен град в югозападна България. Почивка и медитация. Трансфер до комплекса Рупите. Свободно време за вкусен обяд. Възможност за минерални и кални бани или медитация. Връщане в Петрич. Вечеря по желание. Нощувка.

Ден 5: Местност „Попина лъка“ или Сандански.

Закуска. Трансфер до местност „Попина лъка“, ако времето позволява може да се посети „Попинолъшкият“ водопад и да се остане за обяд в хижа „Попина лъка“ – много добър високо планински климатичен курорт. Свободно време за медитация. Отпътуване за София.

Цената включва:

• Настаняване със включена закуска на места описани в програмата.
• Екскурзоводско обслужване по време на пътуването.
• Транспорт до всички обекти.
• Обяд в село Ощава.
• Велосипедна обиколка в Солон (включва велосипед, каска и инструктор, вода, енергиен десерт и придружаваща кола с механик).
• Вечеря в гръцката механа (с музикална програма без напитки).
• Велосипедна обиколка около езерото Керкини (включва велосипед, каска и инструктор, вода, енергиен десерт и придружаваща кола с механик).
• Всички входни такси в музеи, бани и др., които се посещават по маршрута.

Цената не включва:

• При желание може да бъдат организирани обеди и вечери по време на цялото пътуване.
• Разходи от личен характер и бакшиши.
• Уроци по йога в Солон (10 евро на човек)
• Вход в Бялата кула (4 евро на човек)
• Разходка с лодка Солон (5 евро на човек)
• Вечеря в национален ресторант в Сандански (25 евро/човек).
• Планински вело тур (30 евро/човек с включени: планинско колело, инструктор, каска), рафтинг (30 евро/човек инструктор, оборудване, застраховка), каньонинг на Влахинския водопад (при условие, че позволява температурата на водата. При минимум 15 градуса) ( 40 евро/човек включва инструктор, неопрен, каска, яке и всичко необходимо за екстремално спускане в реката без лодка)

Резервации:

50 % авансово плащане от сумата на нощувките с ДДС - до 7 дни след писмено потвърждение на резервацията и получаване на проформа фактура по настоящата оферта.
50 % финално плащане 30 дни преди заминаването на групата.

Счита се, че офертата е приета, когато това е направено по е-мейл. Резервацията се счита за валидна в момента, в който сумата по авансовото плащане постъпи в сметката на Балкан Експрес ЕООД в пълния договорен размер.

Анулации и неустойки:

При анулация на стая по малко от 30 дни преди заминаването на групата клиента дължи неустойка в размер на извършеното авансово плащане по тази стая. При форсмажорни обстоятелства на клиента е възможно възстановяването на пълната сума.
бронировать